Információk Programok
Logó
Kiállítások
Hírek Információk Kiállítások Programok Muzeumpedagógia A múzeum Gyüjtemények

Madok Szolgáltatások Múzeumi bolt Kapcsolatok Támogatóink Közérdekű adatok
 
Magyar nyelv Angol nyelv

Múzeumpedagógia


Ingyenes tárlatlátogatások a Néprajziban

A Magyar Nemzeti Bank szponzori támogatásának köszönhetően a Néprajzi Múzeum 2015. szeptember 1-től ingyenes múzeumi látogatást, valamint ingyenes múzeumpedagógiai foglakozást biztosít olyan magyarországi és határon túli óvodai, általános- és középiskolai csoportnak, amelybe hátrányos helyzetű gyerekek is járnak.
A részletekről itt tájékozódhat.KEDVES PEDAGÓGUSOK!


Múzeumpedagógiai Műhelyünkben élményszerű múzeumpedagógiai foglalkozásokat kínálunk a Néprajzi Múzeum állandó és aktuális időszaki kiállításaihoz. Muzeológusaink, restaurátoraink bevonásával hasznos ismeretszerzést, interaktív tanulást és kreatív alkotási lehetőséget nyújtunk a magyar és nemzetközi hagyományos népi kultúra és a kortárs társadalom jelenségeinek, tárgykultúrájának témaköreiben. Foglalkozásaink változatosan egészítik ki a tananyagokat, újrarendezik a meglévő ismereteket, megkönnyítik a hon- és népismeret tanítását, hozzájárulnak a saját önkép kialakításához és a kulturális sokszínűség megértéséhez. A műtárgyakkal történő tanulást archív és jelenkori néprajzi filmek, fotók, dokumentumok, kiadványok és demonstrációs eszközök segítik.

Óvodásoknak, általános és középiskolásoknak, a felsőoktatás hallgatóinak, sőt felnőtteknek is tartunk múzeumi foglalkozásokat, amelyeket a bal oldali menüsorban korcsoportonként rendszereztünk. A könnyebb elérés érdekében kiemeltük a speciális igényűeknek kínált programjainkat és egy csoportba foglaltuk a kézműves műhelyek kínálatát, a szakköröket, sorozatokat, az extra (színházi jellegű) programokat. Az egyes foglalkozások ismertetőjéhez színes, képekkel illusztrált, a honlapról letölthető szórólap is tartozik.

Valamennyi múzeumpedagógiai programunk előzetes egyeztetéssel, elsősorban keddtől péntekig, múzeumi nyitva tartási időben igényelhető. Egyéni kérésre, lehetőség esetén hétfőn és hétvégén is vállalunk csoportokat.

Múzeumpedagógiai belépődíjaink rendkívül kedvezőek, mivel a foglalkozások díja magában foglalja a kiállítások belépőjét is. A kiállítási foglalkozások belépődíja 800 Ft/diák, a kézműves foglalkozások belépődíja 500 Ft/diák, a kísérők számára ingyenes. További jegyinformáció.

Vidékről érkező csoportjaink számára fogadónyilatkozatot küldünk, amellyel igénybe vehető a MÁV ingyenes utazási kedvezménye. 2013. április 1-étől a MÁV új feltételeket vezetett be az iskolák számára az ingyenes utazás igénybe vételéhez. Kérjük, hogy legalább 10 nappal az utazás előtt küldjék el nekünk a fogadónyilatkozatot annak érdekében, hogy azt kitöltve visszaküldhessük, és ezzel az iskola az utazás bejelentési kötelezettségének az előírt 7 nappal korábban eleget tudjon tenni. Kérjük, hogy az új feltételeknek megfelelő fogadónyilatkozat űrlapját töltsék ki, és küldjék vissza nekünk a muzeumpedagogia@neprajz.hu e-mail címre.

"MI JÖVÜNK" program: felajánljuk a pedagógusok számára, hogy az iskolai kerettantervhez kapcsolódó, múzeumi gyűjteményeket, kiállításokat és kutatásokat érintő tanórák kidolgozásához kérés esetén segítséget nyújtunk, illetve igény és egyeztetés szerint bizonyos foglalkozásokat az iskolában is megtartunk.

Az iskolai közösségi szolgálat szervezését Joó Emese végzi. Kérjük a diákokat és a pedagógusokat, hogy az alább látható elérhetőségeken forduljanak hozzá!

Múzeumpedagógus munkatársaink:
Bodnár Kata (múzeumi órák, interaktív tárlatvezetések, kézműves foglalkozások) bodnar@neprajz.hu, +36-1/473-2439, +36-30/558-8022
Koltay Erika (múzeumi órák, interaktív tárlatvezetések, színházi jellegű előadások, TÁMOP programok) koltay@neprajz.hu, +36-1/473-2439, +36-30/668-6614
Joó Emese (múzeumi órák, középiskolai Kontaktzóna foglalkozások, interaktív mesejáték, családi születésnap, felnőttoktatás, szakmai továbbképzés, iskolai közösségi szolgálat) emese@neprajz.hu +36-1/473-2423, +36-30/559-0895

További információ, bejelentkezés:
Múzeumpedagógiai Műhely
Kommunikációs Főosztály
1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12.
Telefon: +36-1/473-2439
muzeumpedagogia@neprajz.huThe wildest dreams of men have come true, Buy Viagra online and you will see that this remedy works.
 
A Néprajzi Múzeum fenntartója:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 

copyright információk webmester impresszum