Információk Programok
Logó
Kiállítások
Hírek Információk Kiállítások Programok Muzeumpedagógia A múzeum Gyüjtemények

Madok Szolgáltatások Múzeumi bolt Kapcsolatok Támogatóink Közérdekű adatok
 
Magyar nyelv Angol nyelv


Mesével-játékkal a néprajzról

Múzeumpedagógiai programok a Néprajzi Múzeumban minden korosztály számára TÁMOP-3.2.11./10-1/KMR-2010-2012

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjának (TÁMOP) keretében uniós támogatással valósulhat meg a Néprajzi Múzeum "Mesével-játékkal a néprajzról - Múzeumpedagógiai programok a Néprajzi Múzeumban minden korosztály számára" című projektje. A Néprajzi Múzeum a Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatán 45 311 605 Ft támogatást nyert.

A Társadalmi megújulás Operatív Program (TÁMOP) a "Nevelési-oktatási intézmények tanórai, tanórán kívüli és szabadidős tevékenységeinek támogatása (TÁMOP-3.2.11/10-1)" című fejezet keretében jelenik meg. A pályázat fókuszában a nevelő, valamint a nevelő és oktató intézmények, az óvodai nevelésen és a tanítási órákon kívül szervezett kulturális programok, szakkörök, táborok és kirándulások megszervezése áll. Az óvodai és iskolai nevelési és oktatási kereteken kívül szerveződő nem formális és informális tanulást támogató program a gyermekek, tanulók személyiségfejlődésére, művészeti és kreatív képességeinek kibontakoztatására, hátrányainak kompenzálására és az egészségtudatosság elterjesztésére irányulnak.

A Néprajzi Múzeum 2010-2012 között minden korosztály számára biztosítja a tananyaghoz kötődő múzeumi foglalkozásokon való részvételt. A program megvalósítása érdekében, 11 intézménnyel megkötött együttműködési megállapodás keretében 58 típusú foglalkozást tart 236 alkalommal. A múzeumi órákon közel 1300 gyermek vesz részt, melyből 90 óvodás korú. Enyhén fogyatékos és vak gyermekek számára is kínál múzeumi órákat. Az óvodásokhoz és az alsó tagozatosokhoz a magyar népmeséken keresztül hozza közelebb a népi kultúrát. A felső tagozatos és középiskolás korosztály a magyar mellett távoli népek kultúrájával mesék és műtárgyak segítségével ismerkedhet meg. A programok a gyermekek kreativitásának, környezettudatos gondolkodásának, az egymás iránti és a más kultúrák iránti tolerancia képességének fejlesztését segítik elő.

A projekt megvalósítási időszakának tervezett időpontja: 2011. augusztus 1. - 2012. augusztus 31.


The wildest dreams of men have come true, Buy Viagra online and you will see that this remedy works.
 
A Néprajzi Múzeum fenntartója:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 

copyright információk webmester impresszum