Információk Programok
Logó
Kiállítások
Hírek Információk Kiállítások Programok Muzeumpedagógia A múzeum Gyüjtemények

Madok Szolgáltatások Múzeumi bolt Kapcsolatok Támogatóink Közérdekű adatok
 
Magyar nyelv Angol nyelv


Korábbi híreink 7

EtnoMobil

EtnoMobil
Megjelent a MaDok-füzetek 7. száma

Az EtnoMobil. Mozgásban a kortárs kultúra című kortárs múzeumi kezdeményezés 2009 októberében zajlott. A kampány felhívásai az itt és most zajló, közlekedéshez és mobilitáshoz kapcsolódó élmények és tapasztalatok írásos és képi rögzítésére biztatták az érdeklődőket.
Magyar Néprajzi bibliográfia


Megjelent a Magyar Néprajzi Bibliográfia 2005/2006-os száma

A magyar néprajz kurrens bibliográfiája 1971-től 2004-ig jelent meg nyomtatásban, 1989-től a Néprajzi Múzeum Könyvtárának gondozásában. A sorozat a 2005-ös tárgyévtől kizárólag online formában, a múzeum honlapján tekinthető meg.
obi-ugor tárgykatalógus


Megjelent az Obi-ugor viseletek tárgykatalógus

A Néprajzi Múzeum mintegy 1200 obi-ugor tárgyat őriz, Európában csak a Finn Nemzeti Múzeum/Kultúrák Múzeuma gyűjteményei büszkélkedhetnek több műtárggyal. A katalógusban szereplő obi-ugor viseletanyag többségét Reguly Antal, Pápay József, Jankó János, Pápai Károly és Munkácsi Bernát gyűjtötte a 19. században. A viseletek másik része csaknem száz évvel később, a 20. század második felében, részben manysi és hanti származású gyűjtőktől, részben hazai kutatóktól került a Néprajzi Múzeumba.
MaDok DVD


Megjelent a MaDok-filmek sorozat első DVD kiadványa

A szupermodernitás terei. Nem-helyek a tömegközlekedésben; "Dreams Come True"; NÉPRAJZ; Címerváltás; Recycle Mission. Kresalek Dávid, Keserue Zsolt, Szabó László és Szentmihályi Dániel, Szolnoki József, valamint Hatala Noémi és Horváth Balázs filmje már kapható a webboltban.
Újabb nyertes pályázatunk


Újabb nyertes pályázatunk

A Néprajzi Múzeum a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) pályázatán 7 838 284 Ft támogatást nyert. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében uniós támogatással valósulhat meg nyolc budapesti múzeum "Múzeumi könyvtárak a digitális korban. A könyvtárhasználó igényeinek hatékonyabb kielégítését célzó szolgáltatásfejlesztések" elnevezésű projektje.
Befejeződött a Néprajzi Múzeum főhomlokzati timpanonjának felújítása


Befejeződött a Néprajzi Múzeum főhomlokzati timpanonjának felújítása

A Hauszmann Alajos tervei alapján 1896-ra felépült egykori Igazságügyi Palota mészkőből faragott épületszobrai az elmúlt években több helyen is töredezetté, morzsalékossá váltak. Zala György szoborcsoportja elé idén tavasszal drótháló, a bejárat fölé védőtető került.
Bringanaptár 2011


Megjelent a Bringanaptár 2011

Utca, bringa, firka. Az utca csupa bringa. Az utca csupa firka. A bringás elsuhan, a firka lekopik. De aztán lesz új és újabb. Akár magaskormányos holland modell, camping, verseny, hegyi, fixi, városi vagy tanyabike, akár graffiti, firka, stencil, matrica, szobor, ikon, tábla, színház vagy public art. Bárhol a világban, bringa témában. Mindenképp az utcán.
Múzeumpedagógiai pályázatunk


Megnyert pályázatunk

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programjának (TÁMOP) keretében uniós támogatással valósulhat meg a Néprajzi Múzeum "Mesével-játékkal a néprajzról - Múzeumpedagógiai programok a Néprajzi Múzeumban minden korosztály számára" című projektje. A Néprajzi Múzeum a Társadalmi Megújulás Operatív Program pályázatán 45 311 605 Ft támogatást nyert.
Elhunyt_Vajda_Laszló

Elhunyt Vajda László

Nyolcvanhét éves korában, 2010. november 14-én Münchenben elhunyt Vajda László, a modern magyarországi etnológia megalapítója, a müncheni egyetem nyugalmazott etnológiaprofesszora.
Fejér Mária hagyatéka a Néprajzi Múzeumban


Fejér Mária hagyatéka a Néprajzi Múzeumban

Gazdag anyaggal gyarapodott a Néprajzi Múzeum gyűjteménye. Kovács Miklósné székesfehérvári lakos, nagynénje Fejér Mária hímzésminta-gyűjteményét adományozta a Néprajzi Múzeumnak...
Palotából látogatóbarát múzeum

Megvalósult a Palotából látogatóbarát múzeum EU-s projektünk

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Közép-Magyarországi Operatív Programjának keretében uniós támogatással megvalósult pályázat célja volt a múzeum látogatóbarát fejlesztése interaktív módszerek alkalmazásával, helyiségek átalakítása a jobb megközelíthetőségért, infokommunikációs rendszer létrehozása, WIFI rendszer kiépítése, múzeumi bolt és kávézó, mosdók korszerűsítése, csomagmegőrző, kerékpár- és babakocsi tároló kialakítása, a teljes előcsarnok világításának korszerűsítése, a kiállító terek bővítése.

Hangos-térkép

Hangos-térkép

A Palotából látogatóbarát múzeum európai uniós pályázatunk segítségével elkészült letölthető hangos-térképünk, amely látássérült látogatóink mozgását segíti a múzeum épületében. Az mp3 formátumú hangfelvételt bárki otthon áttöltheti magának saját hordozható lejátszójára, vagy a Néprajzi Múzeum jegypénztárában speciális mp3 lejátszót biztosítunk vak és gyengénlátó látogatóinknak.
Szigeti idill

Szigeti idill

Hazajöttünk a Szigetről, de fertályos gazdaként vagy kurtaföldű emberként készült képeidet honlapunkról továbbra is LETÖLTHETED.
(DOWNLOUD YOUR PHOTOS FROM HERE)

Találkozunk jövőre!
Néprajzi Értesítő

Néprajzi Értesítő

Megjelent a Néprajzi Értesítő legújabb száma, benne Lackner Mónika, Zentai Tünde, Sinkó Katalin, Flórián Mária, Hofer Tamás és Szilágyi Miklós tanulmányaival.
Néprajzi Múzeum a Facebookon

Néprajzi Múzeum a Facebookon

Ezentúl a Facebookon is találkozhat velünk. Értesülhet aktuális programjainkról, érdekes kulisszatitkokat tudhat meg, sőt kommentelheti is azokat. Kérjük csatlakozzon múzeumunk Facebook-oldalához.
Etnotube

Etnotube

Elindult a Néprajzi Múzeum etnotube csatornája a youtube-on, ahol hírt adunk a múzeum közelgő eseményeiről, bemutatjuk kiállításainkat, valamint ízelítőt nyújtunk archív és közelmúltban készült néprajzi filmjeinkből.
Digitális könyvtár - A múzeumi könyvtár ritka kincsei

Digitális könyvtár - A múzeumi könyvtár ritka kincsei

A Néprajzi Múzeum Digitális Könyvtára a könyvtár régi, ritka és gazdagon illusztrált könyveiből készült válogatás. A gyűjtemény nemrég újabb kötetekkel gyarapodott. Felkerült a honlapra a Magyar népművészet sorozat 1924 és 1953 között kiadott tizenhét kötete.
Néprajz mozgóképen

Néprajz mozgóképen

Megjenet DVD-n a korábban videokazettákon már kiadott, de mára jobbára elfogyott néprajzi filmjeink gyűjteménye. A lemezen a következő filmeket tekintheti meg: Festett templomi famennyezetek; Magyar népviseletek 1. A viselet történeti rétegei; Bútorművesség 1. Ácsok, asztalosok; Nemzeti jelképek a magyar népművészetben; Fazekasság 1. Az edénykészítés gyakorlata; Fazekasság 2. A cserépedények használata; Fazekasság 3. Fazekasközpontok.
on-line adatbázisok

Új tárgyak és fotók műtárgygyűjteményeink on-line adatbázisában!

Adatbázisunk már a Néprajzi Múzeum 18 különböző műtárgygyűjteményéből válogatott 40000 tárgy adatait tartalmazza, összesen több mint 72000 színes fényképfelvétellel illusztrálva. Honlapunkon megtalálhatja az Ethnológiai Adattár digitalizált fotóit, rajzait, kéziratait és archív népzenei felvételeit is. Kutasson a Néprajzi Múzeum egyedülálló kincsei között!
Új digitalizált képeslapok on-line adatbázisainkban!

Új digitalizált képeslapok on-line adatbázisainkban!

A Néprajzi Múzeum több mint 10.000 tételszámból álló Nyomatgyűjteményének 70 százalékát képes levelezőlapok alkotják. A képeslapok legnagyobb részén magyar viseleteket ábrázoló sorozatok láthatók az 1890-es évektől, melyek szinte napjainkig követik a néprajzi csoportok és tájak (Kalotaszeg, Kalocsa, matyók, Sárköz) népi kultúráját. A Kárpát medencében élő nemzetiségek mellett távoli földrészek népeinek viseletképei is szép számban megtalálhatók. Kutasson a Néprajzi Múzeum egyedülálló kincsei között!
Néprajzi Értesítő

Néprajzi Értesítő

Honlapunkon megtekintheti múzeumunk évkönyve, a Néprajzi Értesítő 1900 és 2004 közötti, digitalizált, PDF formátumba átírt évfolyamait. A Néprajzi Értesítő (címváltozatai: A Magyar Nemzeti Múzeum Néprajzi Osztálya Értesítője, A Magyar Nemzeti Múzeum Néprajzi Tárának Értesítője) 1900-ban indult az Ethnographia folyóirat mellékleteként, 1935-től lett önálló évkönyv.
Finn majális


Finn Majális

2011. május 1-én látható utoljára a nagy sikerű (M)ilyenek a finnek? Finnország magyar szemmel című kiállításunk. A kiállítást egy igazi finn majálissal búcsúztatjuk. Játékos hétpróba finn módra. A finn kiállítás reklám molinójának ünnepélyes felszabdalása. A karjalai runók hangjai megidézik Väinämöinent, majd Tuomas Rounakari autentikus sámán dalokat és sámán dalokból továbbfejlesztett improvizációkat ad elő hegedűre hangszerelve. Végül finn népmeséket és legendákat hallgatunk meg.
MeghívóMúzeumpedagógia


Suomi Szeminárium: Van-e benned sisu?

A múzeumpedagógiai szakmai programsorozat 11. alkalmával - rendhagyó módon - egy nagy és jelentős időszaki kiállítás sokoldalú múzeumpedagógiai hasznosítási tapasztalatait szeretnénk megosztani az érdeklődőkkel.Tiszán innen - Dunán túl


"Tiszán innen-Dunán túl"
Országos Népdaléneklési Verseny

Immár VI. alkalommal kerül sor a "Tiszán innen-Dunán túl" Országos Népdaléneklési Versenyre. Az idei verseny döntőjére mintegy 513 versenyző 162 produkcióval érkezik szombaton a Néprajzi Múzeumba.
Szevasz Tavasz!

A Néprajzi Múzeum formabontó húsvéti készülődésre várja a diákokat, a pedagógusokat és a nagyközönséget. Múzeumi foglalkozásainkon az ünnep hagyományait és mai formáit egyszerre vizsgáljuk, értelmezzük és gyakoroljuk. Régi és új tárgyak, képek, filmek segítségével gondolkodunk a tavaszi ünnepkör elfeledett, továbbélő és születő szokásairól. Csütörtökönként a felnőtteket várjuk közös alkotásra és tanulásra!
Tárlatvezetések az Élő népművészet kiállításban

Hétvégenként az Élő népművészet című kiállítás rendezői, Beszprémy Katalin, Katona Edit és Csupor István tartanak rendszeres tárlatvezetést az érdeklődőknek. A kiállítás a hagyományőrző kézművesség legkiemelkedőbb alkotásait tárja a nagyközönség elé, méghozzá tematikus egységekbe rendezve, a teljesen hagyományos megfogalmazásúaktól az iparművészettel kacérkodó munkákig, megkönnyítendő a megértést, a befogadást.Minőségi ajándéktárgy turistáknak


Minőségi ajándéktárgy turistáknak

A BTSZK Budapesti Turisztikai Nonprofit Kft., a Néprajzi Múzeum és a Néprajzi Múzeum Baráti Köre a közeljövőben alapvető szemléletváltást szeretne elérni a hazai ajándéktárgyak, és azokat "színre vivő" vásárok termékkínálatában. A kézművesek részéről rendkívül nagy a fogadókészség az újfajta kezdeményezésre, mely olyan alkotók számára is bemutatkozási lehetőséget kínál, akik az eddigiek során minőségi termékeikkel nem jelenhettek meg turisztikailag frekventált rendezvényeken. A Néprajzi Múzeum megújuló Húsvéti Kézműves Vására április 16-17-én számukra is alkalmat kínál a bemutatkozásra.Míves Hímes
Húsvéti kézműves kiállítás és vásár, ünnepi készülődés

A Néprajzi Múzeum kétnapos húsvét előtti családi programja az ünnepi készülődés és a kézműves hagyományok felidézése jegyében zajlik. Április 16-án és 17-én a múzeum épületét vásári árusok népesítik be. Népszokások felelevenítésével, közös népdalénekléssel, tojásfestéssel várjuk a gyerekeket. Régi tavaszi ünnepek feledésbe merült szokásait, a húsvét jelképeit elevenítjük fel.
Etnomobil - "műhelybeszélgetés"

Március 30-án (szerdán) 19.00 órától a Nyitott Műhely Galéria (Bp. II. Ráth György u. 4.) ad otthont az ETNOMOBIL című MaDok kötetünk beszélgetős, felolvasós bemutatójának.Éneklő ifjúság


Éneklő Ifjúság hangverseny

Belváros-Lipótváros hagyományos tavaszi kulturális rendezvényének, az Éneklő Ifjúság hangversenynek ebben az évben a Néprajzi Múzeum ad otthont. Az V. kerületi iskolák háromszázötven diákjának közreműködésével zajló nagyszabású seregszemle időpontja március 25. (péntek) 16-18 óra.
Turizmus - Népművészet - Kortárs kézművesség - Szuvenír

A Néprajzi Múzeum Barátainak Köre Egyesület műhelybeszélgetés-sorozatot indít, amely a Turizmus - Népművészet - Kortárs kézművesség - Szuvenír tematikát járja körül. A bevezető előadást március 26-án, (szombaton) 13.30-tól Beszprémy Katalin, a Hagyományok Háza főmunkatársa tartja Új utak keresése a népi kézművességben címmel. Az előadást követő műhelybeszélgetés moderátora Tóth G. Péter.
A beszélgetés előtt, 12.30-tól Beszprémy Katalin vezetést tart az Élő Népművészet című kiállításban.Ünnepi nyitva tartás


Ünnepi nyitva tartás

Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a múzeum március 12-én (szombat) és 13-án (vasárnap) 10-18 óráig lesz nyitva. Március 14-én (hétfőn) zárva tartunk. Március 15-én állami ünnepség miatt rövidített nyitva tartással, 10-16 óráig várjuk látogatóinkat. Ezen a napon valamennyi kiállításunk ingyen látogatható.Hétvégi programok


Hétvégi programok

Szombaton 11 órakor Csupor István, az Élő Népművészet című kiállításunk egyik rendezője tart tárlatvezetést. Ezt követően 15 órától Kerezsi Ágnes rendező mutatja be a (M)ilyenek a finnek? című kiállítást.
Vasárnap délelőtt 11 órától Kóta hangverseny keretében a Bodzavirág Népdalkör, a Tiszta Forrás Dalkör és a Pengető Citerazenekar lép fel, 13 órától pedig újból Csupor István tárja elénk az Élő népművészet kiállítás szépségeit.Képek a Néprajzi Múzeum napjáról


Képek a Néprajzi Múzeum Napjáról

A szombati nagy sikerű Néprajzi Múzeum Napján készült képek már megtekinthetők a honlapunkon. Köszönjük látogatóinknak, hogy velünk ünnepeltek ezen a napon.


A Néprajzi Múzeum Napja

Xántus Jánost 1872. március 5-én nevezték ki a Magyar Nemzeti Múzeum Ethnográphiai Osztályának igazgató-őrévé. A Néprajzi Múzeum ezt a napot évről-évre születésnapjaként ünnepli. Március 5-én az érdeklődők a múzeum valamennyi kiállítását, rendezvényét ingyen látogathatják, és a kiadványokat is kedvezménnyel vásárolhatják meg. A programokban a hagyományos népi kultúra és napjaink jelenségei egyaránt terítékre kerülnek, tükrözve az épületben zajló sokszínű, változatos munkát.Töltse velünk ezt az ünnepnapot!Európai ruhatár


Európai ruhatár

Öltöztetős papírbabákkal szerepelt a Néprajzi Múzeum 2010. január 8-án a Millenáris Fogadóban. A rendhagyó múzeumi programra Magyarország soros EU elnöksége és az Európa Pont megnyitása alkalmából került sor.Felhívás - Jelölés Bátky Zsigmond-díjra


Felhívás - Jelölés Bátky Zsigmond-díjra

A Népi Hagyományok Alapítvány kuratóriuma - a Néprajzi Múzeummal közösen - 2011-ben Bátky Zsigmond-díjjal és 200 ezer forintnyi pénzösszeggel jutalmazza a megelőző évben, azaz 2010-ben a néprajzi muzeológia, illetve az anyagi kultúra vizsgálatának bármely területén, bármilyen formában (cikk, könyv, kiállítás, fotó, film stb.) nyújtott kimagasló szakmai eredmény szerzőjét, illetve létrehozóját. A díj adományozásáról a kuratórium dönt múzeumi és néprajzos szakemberek és közösségek javaslata alapján.Duodji - Számi kézművesmunkák

MEGNYÍLT
Duodji - Számi kézművesmunkák
Ilmari Tapiola alkotásai
2010. augusztus 10. - 2011. január 2.

Ilmari Tapiola a lappföldi Kaava faluból származik. Réntartó gazda, horgászati-idegenforgalmi vállalkozó és kézműves egyszemélyben. Munkáit a letisztult formavilág és az erőteljesen színezett és kidolgozott, leveleket, fonatokat, csillagokat és napot ábrázoló díszítőfaragások jellemzik.Tárgyain időnként szabadkézzel rajzolt természeti motívumok és a sámándobokon szereplő alakok is megjelennek díszítőelemként.Mezőváros és református kultúra - előadás


A Magyar Kultúra Napja

A Magyar Kultúra Napján, január 22-én 11 órától dr. Szacsvay Éva néprajzkutató Mezőváros és református kultúra címmel tart előadást a múzeum 105-ös termében. A magyar nép hagyományos kultúrája című állandó kiállításban látható protestáns liturgikus tárgyakkal látogatóink - az előadás után - az ő segítségével ismerkedhetnek meg. Ezen a napon a múzeum kiállításai ingyenesen látogathatók.


Megjelent A Piaroa gyűjtemény című katalógusunk

Megjelent A Piaroa gyűjtemény című katalógusunk

A piaroa törzs Venezuelában, az Orinoco folyó mentén élő, az amazóniai kultúra jellegzetességeit magán viselő indián népcsoport. A piaroák az 1960-as évek végéig hagyományos életmódot folytattak őserdei településeiken. Ebben az időszakban, 1967-68-ban végzett terepmunkát körükben Boglár Lajos, a Néprajzi Múzeum Amerika gyűjteményének muzeológusa. Útjának eredményeképpen a tradicionális piaroa kultúra nagyjából teljes tárgyi anyagát sikerült begyűjtenie, e tárgyak készítését, használatát pedig fotókon és filmeken is megörökítette...Céhes kerámiák

Céhes kerámiák

A céhes kerámiák a céhek életének rendkívül informatív, igen szép, művészi színvonalában is kiemelkedő darabjai, amelyek a céhes élet kevésbé ismert jelenségeire is rávilágítanak. A Csupor István átal összeállított katalógusban bemutatott 186 cserépedény átfogó képet ad a 18. és 19. századi dunántúli, felföldi, alföldi és erdélyi céhes kerámiákról.A katalógus megvásárolható szeptember 30-tól a múzeum megújult könyvesboltjában, valamint a webbolton keresztül.Finnomságok és zöldségek
Design-foglalkozás gyerekeknek

A DesPlay csapata múzeumi design-foglalkozással várja a környezet iránt érdeklődő gyerekeket és szüleiket december 18-án és 19-én 15-17 óráig.
Az örök tél országát és a Mikulás hazáját bemutató (M)ilyenek a finnek? c. kiállítás termeiben barangolva együtt keressük a választ arra a kérdésre, hogy mire van szüksége az embernek, és mi deríti jobb kedvre, ha kint térdig ér a hó, és a napot csak pár órára látni. A finnek ökotudatos szemléletét tiszteletben tartva ezúttal csak természetes anyagokkal dolgozunk.Népművészet napjainkban

Az Élő népművészet című kiállításunkhoz kapcsolódó december 17-i divatbemutatón a mai divatirányzatoknak megfelelő ünnepi és hétköznapi ruhákat mutatunk be, melyek valamilyen módon magukon viselik a hagyományos formák, technikák, anyagok, motívumok valamelyikét.Karácsonyváró

A múzeum Karácsonyváró programjában (december 11-12.) az ünnep falusi hagyományai és napjaink vidám, közösségi szórakozása egyszerre lesz jelen. Régi karácsonyi dalokat énekelünk, a vásárban ajándékot vehetünk, de magunk is készítünk papírból, gyapjúból, viaszból és csuhéból. Megtudjuk, mit tettek régen az ünnepi asztalra, és miért hintettek alá szalmát. Szombaton Kaláka, vasárnap HolddalaNap koncert!Tárlatvezetések a (M)ilyen a finnek? - Finnország magyar szemmel című kiállításunkban


Tárlatvezetések a (M)ilyen a finnek? című kiállításunkban

2010. november 11-én, 13-án, 20-án, 25-én és 27-én, valamint december 4-én magyar nyelvű tárlatvezetést tartunk a (M)ilyenek a finnek - Finnország magyar szemmel című kiállításunkban. December 11-én angol nyelvű vezetésre várjuk látogatóinkat.Antik Enteriőr


Antik Enteriőr

Az Antik Enteriőr a műgyűjtők, műkereskedők legnagyobb találkozója hazánkban. Az 1994 óta évente megrendezett vásár december első hetében, csütörtöktől vasárnapig újra a galériás negyed szomszédságában található Néprajzi Múzeum falai közé költözik.Számi ima

Számi ima
2010. október 2. - november 28.

Október 1-én, pénteken 17 órakor nyílik a Számi ima című kamarakiállításunk Tímár József fotográfiáiból és a lappföldi Inger-Mari Aikio-Arianaick verseiből. A kiállítás a Finnagora közvetítésével valósult meg.Múzeumi Tér-Kép


Múzeumi Tér-Kép
Rajzold újra, színezd át, rendezd be a múzeum tereit!

A Néprajzi Múzeum ismét részt vesz az ELTE Társadalomtudományi Szakkollégium által szervezett, a kultúrát, a tudományt és a szórakozást ötvöző estén, amelynek idei témája: Miénk itt a tér! A lágymányosi campus északi tömbjének alagsorában a különféle múzeumi funkciókat, múzeum és tér kapcsolatát járjuk körül játékos formában.Ádvent előtt


Advent előtt
Ünnepi virágdíszek - kiállítás, verseny, bemutató és vásár

A hagyományoknak megfelelően ezen a hétvégén, péntektől vasárnapig rendezi meg a Magyar Virágkötők, Virágkereskedők Szakmai Egyesülete és a Néprajzi Múzeum az ünnepi virágdíszek kiállítását, versenyét és vásárát. A program keretében nemcsak azt tudhatják meg a látogatók, hogyan gondozzák télen, karácsonykor virágzó növényeiket, hanem azt is, hogy miként készülnek az adventi virágdíszek: kopogtató, az asztaldísz, a csokor és az adventi koszorú...FELHÍVÁS BRINGANAPTÁRRA!


Felhívás bringanaptárra

A 2011-es bringanaptár témája:kerékpár és utcaművészet / bike & street art.
Bringa témájú utcai alkotások képeit várjuk. Legyen az graffiti vagy firka, stencil vagy matrica, szobor, ikon, utcakő vagy tábla, útjelzés vagy utcabútor, public art alkotás vagy performance, bárhol a világban, bringa témában és mindenképp az utcán. Bővebben...Múzeumok Őszi Fesztiválja

Múzeumok Őszi Fesztiválja

A pincétől a padlásig sorozat keretében megmutatjuk a múzeum gyűjteményeit. A Múzeumi tanösvényen bepillantást nyerhetnek a paraszti mindennapokba. Családi kézműves foglalkozáson és mese-játszóházban vehetnek részt a Szombati Műhelyben. Az Egy óra a Földön sorozatunkban a kultúra és környezet viszonyával foglalkozunk. A nagy rajzolás során pedig a Múzeum auláját kitöltő 100m2-es óriásrajzot és montázst készítünk. Várjuk előzetes jelentkezésüket programjainkra.
The wildest dreams of men have come true, Buy Viagra online and you will see that this remedy works.
 
A Néprajzi Múzeum fenntartója:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 

copyright információk webmester impresszum