Információk Programok
Logó
Kiállítások
Hírek Információk Kiállítások Programok Muzeumpedagógia A múzeum Gyüjtemények

Madok Szolgáltatások Múzeumi bolt Kapcsolatok Támogatóink Közérdekű adatok
 
Magyar nyelv Angol nyelv


Műtárgyak, dokumentumok fényképezése, másolása

A kutató érvényes kutatási engedély birtokában, saját költségére, kutatási célra alkalmas méretű és minőségű másolatot kérhet a kutatott anyagról. Publikálásra, illetve további felhasználásra alkalmas minőségű másolat készítése csak külön felhasználási (közlési) szerződés megkötése esetén kérhető. A másolatok készítése és kiadása során a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény előírásait figyelembe kell venni.Fénymásolás, fotószolgáltatás, digitalizálás

Fénymásolás, szkennelés (diapozitív, fénykép-negatív, -pozitív, kézirat stb.), műtárgyfotó, reprodukció: lásd a fotószolgáltatás ártáblázatát.

A megrendelés módja: A személyes kutatómunkát követően a helyszínen kitöltött (aláírt) vagy faxon, e-mailen eljuttatott megrendelőlap alapján történik a kért szolgáltatás teljesítése. A munkadíjról számlát állít ki a múzeum, amelynek teljesítését követően van mód a megrendelés átvételére, postázására, e-mailen történő elküldésére.

Fényképfelhasználási szerződés hiányában kutatási célokra csak kis felbontású nézőképet tudunk biztosítani!

Megrendelő lap tárgyfotózáshoz

Digitalizálási megrendelő lapFényképfelhasználás

Bármilyen publikáció (kiállítás, könyv, folyóirat, stb.) esetében a megrendelőnek szerződést kell kötnie az intézménnyel, mely a publikálás módját és a publikálás (közlési díj, szerzői jogdíj) díját is tartalmazza. A nyomdai használatra alkalmas, nagyfelbontású, digitális képhez a számla kiegyenlítését követően juthat hozzá a megrendelő!

A különböző felhasználási típusokra érvényes közlési díjat a fényképfelhasználási díjak című táblázat tartalmazza. Felhívjuk kedves megrendelőink figyelmét, hogy a fenti díjak a Magyarországon megjelenő, magyar nyelvű felhasználásra vonatkoznak. Idegen nyelvű publikáció esetén, kérjük írjon az archivum@neprajz.hu címre.

A felhasználás egyéb feltételeiről a Fényképfelhasználási szerződés-űrlap tájékoztat.

Műtárgyfotó felhasználási szerződés-űrlapFilm- és videómásolás, kölcsönzés és felhasználás

A filmek másolási vagy kölcsönzési díjairól lásd a film és videó átírások ártáblázatát.

A nyilvános felhasználás esetén fizetendő felhasználási díjakról a következő táblázat tájékoztat: A Néprajzi Múzeum Film- és videógyűjteményének felhasználási díjai (excel). Felhívjuk kedves megrendelőink figyelmét, hogy a fenti díjak a Magyarországon megjelenő, magyar nyelvű felhasználásra vonatkoznak. Idegen nyelvű publikáció esetén, kérjük írjon az archivum@neprajz.hu címre.

A Néprajzi Múzeum filmfelvételeinek felhasználása - felhasználói szerződés.

A Néprajzi Múzeum teljes filmarchívuma megtekinthető a könyvtár olvasótermében és az első emeleti vetítőrészben.Hangzóanyag átjátszása és felhasználása

A hangzóanyagok másolási szolgáltatásainak díjai

A hangzóanyagok nyilvános felhasználása:
A Néprajzi Múzeummal kötött egyedi megállapodás alapján!


Információ
Etnológiai Archívum
Tel.: 1-473-2413
E-mail: archivum@neprajz.hu


Vissza

The wildest dreams of men have come true, Buy Viagra online and you will see that this remedy works.
 
A Néprajzi Múzeum fenntartója:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 

copyright információk webmester impresszum