Információk Programok
Logó
Kiállítások
Hírek Információk Kiállítások Programok Muzeumpedagógia A múzeum Gyüjtemények

Madok Szolgáltatások Múzeumi bolt Kapcsolatok Támogatóink Közérdekű adatok
 
Magyar nyelv Angol nyelvFelhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a múzeumi adatbázisok újból zavartalanul működnek. Köszönjük türelmüket.

Online adatbázisok, digitális állományok


Nagyító
Ismerje meg gyűjteményeink gazdagságát tematikus válogatásokban is!Műtárgygyűjtemények
A magyar (gazdálkodás, technológia, háztartás, textil, rítus) és a nemzetközi (regionális) gyűjteményekben található több mint 200 ezer műtárgyból 93 338 darab digitálisan, képpel ellátva hozzáférhető az on-line adatbázisban.


Fotótár
A fénykép és diapozitívgyűjtemény több mint 400 ezer fényképéből 31 ezer darab digitálisan, képpel ellátva hozzáférhető. Ezek többsége a 60 ezer darabos, legveszélyeztetettebb ún. nitrátos negatívok, 1941 és 1955 keletkezett állományából származik.


Képarchívum
A nyomat és rajzgyűjtemény 30 ezer darabos állományából 7000 digitálisan, képpel ellátva hozzáférhető az on-line adatbázisban. A digitalizált állomány legnagyobb tematikus egységét a képeslapok jelentik.


Hangtár
Az adatbázisban megtalálhatók az első 1000 fonográfhenger adatai, lejegyzése, meghallgathatók ezek felvételei is. Ez most kiegészült Bartók Béla magyar anyagának a felvételeivel, kottás lejegyzéseivel.

Mozgóképtár
A Film- és videogyűjtemény teljes állománya (lásd filmkatalógus), mintegy 260 film digitálisan hozzáférhető a Néprajzi Múzeum könyvtárában ill. az első emeleti információs térben. A filmek on-line feltöltése jelenleg zajlik, az első 50 film már elérhető az on-line adatbázisban!Vissza


The wildest dreams of men have come true, Buy Viagra online and you will see that this remedy works.
 
A Néprajzi Múzeum fenntartója:

Emberi Erőforrások Minisztériuma
 

copyright információk webmester impresszum